تاثیر ویروس کرونا روی زنان باردار

زنان و زایمان
بدون دیدگاه
233
تاثیر ویروس کرونا روی زنان باردار

یکی از راه های پیشگیری و کند شدن انتقال ویروس کرونا این است که باید در مورد ویروس کرونا اطلاعات کافی داشته باشیم.شما می توانید با شستن دست ها یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده ی حاوی الکل و دست نزدن به سطوح و یا به صورت خود یا دیگران در برابر این ویروس محافظت کنید.ویروس کرونا در مرحله ای اول از طریق قطرات بزاق یا ترشحات بینی فرد بیمار هنگام عطسه منتقل می شود، بنابراین تمرین آداب تنفسی (مثلا سرفه کردن در آرنج) بسیار مهم است.

زنان باردار چطوری می توانند از خود در برابر ویروس کرونا محافظت کنند

زنان باردار توجه داشته باشند برای جلوگیری از بروز باید مثل افراد جامعه پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.( پوشاندن دهان با ماسک یا شیلد های تلقی ) ، ( پوشاندن دهان هنگام سرفه یا عطسه ) ، ( دوری از افراد مبتلا به بیماری ویروس کرونا ) و ( شستن مرتب دستها با استفاده از صابون و یا ضدعفونی کننده های الکلی )

اکثر خانم های باردار سالم با تست مثبت در خانه خود تحت نظر قرار می گیرند ولی با بدتر شدن علائم باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند.زنان باردار باید تمام اقدامات لازم را انجام دهند تا اطمینان حاصل کنند که این کار تا حد امکان برای خود و جنین با ایمنی بیشتری انجام می شود.مادرانی که دچار بیماری شدید می شوند و به ناچاری در بیمارستان بستری می شوند، بیشتر احتمال دارد وارد مراحل زایمان شوند و به همین دلیل باید بیشتر تحت مراقبت های ویژه قرار بگیرند، در صورتکه تب دارید از داروهای استامینوفن یا پاراستامول استفاده کنید.

هنگام زایمان چه باید کرد ؟

قبل از زایمان

در صورت مبتلا به ویروس کرونا، باید مراقبت های ویژه ای قبل از هنگام و بعد از تولد نوزاد انجام شود.پزشک متخصص ماما باید در مورد بی خطر بودن روش زایمان نوزاد با شما صحبت کند.در مورد زایمان شما متخصصان دیگر می توانند در امر مراقبت از شما و نوزاد دخیل باشند که شامل متخصص بیماری های داخلی، عفونی، گوارش و متخصص اطفال شما را یاری کنندهنگام زایمان شما باید در اتاقی ایزوله ( تمیز و ضد عفونی شده ) با حمام و دستشویی مستقر و شاید نیاز باشد تا چند روز که در بیمارستان بستری هستید در این اتاق بمانید.

هنگام زایمان

  • هنگامی که درد زایمان دارید نیازی به گذاشتن ماسک بر روی صورت خود نیست اما برای خارج شدن از اتاق به اتاق عمل باید ماسک بزنید.
  • به غیر از متخصص زنان و زایمان یک نفر از اعضای خانواده می تواند هنگام زایمان در کنار شما باشد.فردی که کنار شما هست باید تمام پروتکل های بهداشتی را رعایت کند و برای کاهش خطر عفونت از تجهیزات استریل شده استفاده کند.

پس از زایمان

  • در صورت مشاهده اعلائم کرونا در شما پزشک متخصص زنان و زایمان گزینه های مربوط به پس از زایمان را با شما در میان می گذارد.
  • تا زمان برطرف شدن بیماری، فرد دیگیری باید از نوزاد شما مراقبت کند این روش برای جلوگیری از مبتلا شدن نوزاد شما به ویروس کرونا است.پرستار یا یکی از اعضای خانواده می تواند در خانه یا بیمارستان شما را همراهی کند.اینکه این دوره معلوم نیست چقدر طول می کشد و همه چی بستگی به نتیجه آزمایش شما دارد.

مراقبت از نوزاد در زمان ویروس کرونا

اگر تصمیم دارید از نوزاد مراقبت کنید باید با پزشک متخصص خود مشورت کنید اگر پزشک شما موافقت کرد باید یکسری مراحل انجام شود.همراه نوزاد خودتان در یک اتاقی که شامل حمام و دستشویی ایزوله داشته باشد بروید.نوزاد شما در محفظه ی بسته داخل اتاق قرار می گیرد که گهواره باید از جنس پلاستیک باشد تا نوزاد شما را گرم نگه دارد.

  • قبل ازاینکه بخواهید به نوزاد خودتان شیر بدهید دستهایتان را بشورید.
  • روپوش آستین بلند و ماسک بپوشید.
  • قبل و بعد از تماس با نوزاد دستان خود را مرتب با آب و صابون، ژل ضدعفونی الکی یا با پد الکلی تمیز کنید.
  • دست کم ۱۴ روز پس از آخرین تماس نوزاد با شما، علائم عفونت در او تحت نظارت قرار می‌­گیرد. اگر نوزاد هرگونه علامت بیماری از خود نشان دهد، باید تحت آزمایش قرار بگیرد.
  • تعداد ملاقات­‌کنندگان شما و نوزاد به شما گوشزد می­‌شود. دربرخی موارد، ممکن است تنها شما و شریکتان حق ملاقات داشته باشید. تمام ملاقات‌کنندگان باید لباس­‌های ایمنی بپوشند.

راهنمای شیردهی برای مادران مبتلا به ویروس کرونا

بهترین غذای نوزاد تازه متولد شده، شیر مادر است.اگرچه مشخص نیست که شیر مادر آلوده به کووید-۱۹ می‌تواند ویروس را به نوزاد منتقل کند یا خیر، «سازمان جهانی بهداشت» و «مراکز و جلوگیری از بیمار» (CDC) همه مادرانی را که مایل به شیردهی هستند به این کار تشویق می‌کنند.

در مطالعات محدود انجام‌گرفته روی زنان آلوده به نوع دیگری از ویروس کرونا، به نام «سندرم تنفسی حاد» (SARS)، ویروس در شیر مادر دیده نشده است. و در چین، گروه شش نفره از مادرانی که وضع حمل کرده و تست کووید-۱۹ مثبت داشته‌اند مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج این مطالعه، که اخیراً در مجله The Lancet به چاپ رسیده است اثری از وجود ویروس کرونا در شیر مادر یا در خون بند ناف، مایع آمنیوتیک یا ترشحات گلوی نوزادان نشان نمی‌دهد.

برخلاف اضطرابی که حول این موضوع وجود دارد، طبق مشاهدات آماندا رِیِز (Amanda Reyes)، «مشاور شیردهی دارای مجوز از هیئت بین‌المللی شیردهی (IBCLC)» در Children’s Hospital Los Angeles، آمار از شیر گرفتن نوزادان بعد از شیوع کووید-۱۹ افزایش خاصی نداشته است.

آماندا ریز می‌گوید: «والدین شیرده همچنان با همان چالش‌ها و موانعی که قبل از دوران کووید-۱۹ وجود داشت دست و پنجه نرم می‌کنند. با اینکه عدم قطعیت زیادی حول این موضوع وجود دارد، قویاً به والدین توصیه می‌کنیم به شیردهی نوزادشان ادامه دهند.»مادر شیردهی که علائم ویروس کرونای جدید را دارد یا تست کووید-۱۹ او مثبت بوده است، باید با رعایت تمام اقدامات احتیاطی ممکن مانع از سرایت ویروس به نوزاد خود شود.

این اقدامات احتیاطی از رهنمودهای CDC گرفته شده است:

  • هنگام شیردهی از پستان، پیش از لمس کردن نوزاد دستان خود را بشویید و ماسک بزنید.
  • اگر می‌خواهید شیر را با پمپ بدوشید، پیش از لمس کردن هر بخشی از پمپ شیردوش یا بطری جمع‌آوری شیر، دستان خود را بشویید و بعد از هر بار استفاده،‌از توصیه‌های مربوط به تمیز کردن صحیح لوازم شیردوشی پیروی کنید.
  • درصورت امکان، شیر را بدوشید و از فرد سالمی بخواهید آن را به نوزاد بدهد.
  • تصمیم شروع کردن یا ادامه دادن شیردهی یک تصمیم شخصی است و باید با هماهنگی با متخصص بهداشت و درمان اتخاذ شود. منابع آنلاین بسیار زیادی هم وجود دارد که می‌تواند مفید باشد،‌مانند آموزش‌های مربوط به شیردهی، گروه‌های پشتیبان و مشاوره‌های شیردهی مجازی.
  • آماندا ریز خطاب به والدین نگران این دلگرمی را می‌دهد: «همه کارها را درست انجام می‌دهید! سؤالات خود را از سازمان‌های تخصصی بهداشتی و درمانی بپرسید. با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، جامعه‌ای از افرادی داشته باشید که حامی عاطفی، جسمی و ذهنی شما هستند. از نظر فرزندتان، شما بی‌نقص هستید.»

مقالات پیشنهادی مرتبط:

سایت های مفید پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید