ارتودنسی فانکشنال

دندانپزشکی
بدون دیدگاه
180

همه چیز درباره ی ارتودنسی فانکشنال

ارتودنسی فانکشنال یکی از زیر شاخه های جالب ارتودنسی است که شاید بیشتر مردم با آن آشنایی نداشته باشند.ارتودنسی فانکشنال نه تنها دندان ها را صاف می کند بلکه قادر است فک بالا و پایین را به جای اصلی خود بازگرداند و ظاهر فرد را بسیار تغییر دهد.

داشتن چانه ی ضعیف و یا فک عقب یا جلورفته می تواند باعث افتادگی دهان شود که در نهایت منجر به میگرن، درد گردن و شانه ها، سرگیجه، آپنه خواب، مشکلات شنوایی، اختلالات مفصل گیجگاهی فکی(TMJ)، انسداد مجاری تنفسی، و ظاهر زشت صورت می شوند.

هدف از انجام ارتودنسی فانکشنال صاف کردن دندان به روش های مختلف می باشد مثلا به جای فشار وارد کردن به دندان های روی هم رفته و نامرتب، این فشار به فک وارد می شود تا گسترش پیدا کند و برای دندان ها جا باز گردد. ا

رتودنسی فانکشنال روی فک بالایی و پایینی قرار می گیرد تا فک را گسترش دهد و نیمرخ زیباتری را به بیمار هدیه کند. همچنین با انجام ارتودنسی فانکشنال، سینوس ها باز شده و آپنه و مشکلات خواب اصلاح خواهند شد.

با تکنیک عدم خارج سازی (ثابت) که در آن از بریس های گسترش دهنده ی کام استفاده می شود می توان به نتایج بسیار خوبی دست یافت. به هر حال این بریس ها متحرک نیستند و باید به صورت ثابت برای زمان مشخصی در دهان قرار داشته باشند. برخی از بیماران با ثابت بودن این بریس ها مشکل دارند اما نتیجه ی حاصل، ارزش این سختی را خواهد داشت.

مزایای ارتودنسی فانکشنال

  • روند درمان شامل اصلاح ساختار صورت، هماهنگ شدن فک بالا و پایین، فضاسازی برای دندان های نامرتب، اصلاح حالت سرو گردن و همچنین ماهیچه های اطراف می باشد.
  • لبخندی شکیل تر، همراه با نیمرخی زیباتر برای بیمار به ارمغان می اورد.
  • در این روش توازن صورت همراه با رشد بیمار حفظ می شود.
  • ارتودنسی فانکشنال باعث کاهش اختلالات مفصل گیجگاهی فکی(TMJ) می شود.
  • فرآیند حذف دندان به ندرت انجام می شود.
  • در این روش از ابزار هایی استفاده می شود، که نگهداری و نظافت آنها نسبت به دیگر ارتودنسی ها بسیار آسان تر است.
  • امکان برداشتن آسان ارتودنسی برای انجام ورزش یا نواختن آلت موسیقی.
  • در این روش درمان می تواند در سنین بسیار پایین (۳ تا ۸ سال) آغاز شود.

معایب ارتودنسی فانکشنال

  • بریس‌های ارتودنسی متحرک، کمی بر روی صدا و تکلم بیمار تاثیر می‌گذارد.
  • تحمل این روش درمانی برای دندان‌های پایین سخت است.
  • به دلیل امکان جا‌به‌جایی پلاک‌ها، ممکن است بیمار به خوبی از آن مراقبت نکند و باعث شکستگی یا دیگر مشکلات نظیر آن شود.
  • در بعضی موارد، هزینه‌ی‌ ارتودنسی متحرک به خصوص به روش نامرئی بالا است.

بریس های فانکشنال چگونه نصب می شوند؟

ارتودنتیست از دندان های بالا و پایین قالب می گیرد تا بریس ها دقیقا بر اساس شکل دهان بیمار ساخته شوند. بریس های فانکشنال توسط تکنسین های آزمایشگاه ساخته می شوند و ساخت آنها حدودا ۲ تا ۳ هفته به طول می  انجامد. پس از جلسه ی قالب گیری، وقت دیگری برای بیمار در نظر گرفته می شود که بریس ها نصب شوند. این بریس متحرک می باشد و پزشک به بیمار نحوه ی گذاشتن و خارج کردن آن را نشان می دهد و قبل از خروج از مطب، بیمار باید از راحت بودن آنها در دهان مطمئن شود.

در صورت موفقیت آمیز نبودن ارتودنسی فانکشنال چه باید کرد؟

در صورتی که درمان موفقیت آمیز نباشد،گزینه های جایگزیندیگری هم هست. روش ها و وسیله هایی که می توان برای اصلاح  استفاده کرد شامل:

  • هدگیر(headgear)
  • کشیدن دندان
  • و جراحی فک

سن مناسب برای ارتودنسی فانکشنال

درمان های ارتودنسی فانکشنال در کودکان در حال رشدمیتوان درمان کرد. زمان بندی دقیق انجام این درمان از رمز اساسی میزان موفقیت درمان است. بسته به نوع و شدت ناهنجاری سن مناسب درمان متفاوت است و در بازه ای تقریبی ۶ تا ۱۴ سالگی قرار می گیرد. برای کودکان معمولی انجمن ارتودنتیست های آمریکا توصیه می نماید تا در سن حدود ۷ سالگی مورد معاینه متخصص ارتودنسی قرار گیرند تا توصیه های لازم برای پیشگیری یا درمان در زمان مناسب داده شود. این درمان ها گاهی تا چند سال پس از بلوغ هم ادامه می یابند. اکثر درمان های ارتودنسی فانکشنال بین ۶ تا ۱۸ ماه زمان می برند و پس از آن ممکن است ارتودنتیست به تکمیل درمان بوسیله سایر روش های درمانی توصیه نماید.

متخصص ارتودنسی اصفهان
متخصص ایمپلنت اصفهان
کامپوزیت کردن دندان در اصفهان
لمینت دندان در اصفهان (لمینت سرامیکی)

مقالات پیشنهادی مرتبط:

سایت های مفید پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید