آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود ؟

دندانپزشکی
بدون دیدگاه
151

بسیاری از افرادی که قصد انجام ارتودنسی دارند نگران لق شدن دندان هایشان هستند و می پرسند آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود ؟ باخواندن این مقاله می توانید پاسخ سؤال خود را دریافت کنید .

علت لق شدن دندان در طول ارتودنسی

لق شدن دندان در روزهای اولیه آغاز ارتودنسی امری طبیعی است و جای نگرانی ندارد .همان طور که می دانید ارتودنسی روش های مختلفی دارد که از جمله این روش ها می توان به ارتودنسی متحرک کودکان ، ارتودنسی لینگوال ، ارتودنسی نامرئی ، ارتودنسی عقب بردن فک اشاره کرد . هریک از این روش ها  ممکن است برای فرد عوارضی به وجود بیاورد . یکی از این عوارض احساس لق شدن دندان در روز های اول است .

بیماران اغلب می ترسند بعد از لق شدن ، دندان بیفتد در صورتی که این طور نیست .دستگاه ارتودنسی شامل بریس ، براکت و سیم ارتودنسی است که به صورت مجزا به تک تک دندان ها متصل می شوند . براکت  ارتودنسی ثابت دوفک  با اعمال نیروی خارجی منجر به حرکت دندان ها می شود . زمانی که نیروی زیادی از طریق براکت به دندان ها وارد می شود دندان ها برای این که بتوانند به راحتی حرکت کنند کمی در جای خود لق می شوند . در دو روز اول درمان، دندان‌ها بسیار سست خواهند شد و این باعث می‌شود که شما احساس کنید دندان‌هایتان در حال افتادن هستند.

در ماه‌های آخر درمان ارتودنسی، دندان‌ها نباید حرکت کنند. در صورتی‌که این اتفاق افتاد، شما باید فورا به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید. در واقع، تمام تغییرات اتفاق افتاده در دندان‌های شما در ماه نهایی باید به متخصص ارتودنسی شما گزارش شود.

فشار براکت

برای ردیف کردن دندان ها اعمال نیروی خارجی به صورت آهسته و مداوم لازم است به همین خاطر براکت به تاج دندان، ریشه لیگامان پریودنتال و استخوان های فک فشار وارد می کند .این موضوع سبب لق شدن دندان ها می شود . حرکت دندان ها در طول ارتودنسی به سن ، جنسیت بیمار و میزان ناهنجاری دندانی بستگی دارد . به طور میانگین دندان ها در ماه حدود یک میلی متر جابه جا می شوند . بعد از این که دوره ارتودنسی پایان یافت و دندان ها در موقعیت صحیح قرار گرفتند براکت برداشته می شود و حس لق بودن دندان ها نیز به کلی از بین می رود . برای این که دندان ها به حالت قبلی خود باز نگردند بیمارتا یه مدت باید از نگهدارنده استفاده کند . استفاده از نگهدارنده به هیچ وجه باعث لق شدن دوباره دندان ها نمی شود .

انواع بیماری های لثه ای

اگر بیماری لثه دارید حتما قبل از انجام ارتودنسی آن را درمان کنید . زیرا این بیماری سبب ضعیف شدن بافت استخوانی و از بین رفتن آن می شود که در نهایت موجب لق شدن دندان بیمار می شود .بیماری های پریودنتال (بیماری لثه ای) در بزرگسالان بیشتر از کودکان شایع است .این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که به‌طور مرتب فشار زیادی را تجربه می‌کنند و کسانی که از تنباکو استفاده می‌کنند، رایج‌تر است.یکی از علت های بیماری پریودنتال دیر افتادن دندان های شیری و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است .

بیماری‌های دهان می‌توانند رباط‌هایی که دندان را در موقعیت درست قرار می‌دهند، سست کنند. در نتیجه، دندان‌ها حتی با حرکات اندک نیز تکان می‌خورند.از علائم بیماری پریودنتال می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • خونریزی و قرمزی لثه
  • لثه‌های متورم
  • طعم ناخوشایند در دهان
  • لثه‌های عقب رفته
  • بوی بد دهان

شلوغی بیش از حد دندان ها

زمانی که دندن ها شلوغ و پر ازدحام هستند معمولا به زمان بیشتری نیاز دارند تا در موقعیت اصلی خود قرار بگیرند . حرکت دندان ها در این ناهنجاری بسیار کند است و بیمار شل شدگی بیشتری در  دندان های خود احساس می کند.به هر حال شلوغی دندان ها نیاز به  نیروهای بیشتری دارند که  به طور مساوی و مناسب طی درمان ارتودنسی دریافت کنند.

درد مداوم در دندان ها

پس از گذاشتن براکت معمولا افراد احساس درد دارند اما با گذشت زمان این درد از بین می رود . اگر بعد از گذشت چند روز هم چنان احساس درد داشتید دستگاه ارتودنسی بیش از حد به دندان های شما فشار وارد می کند . التهاب لثه و لق شدن دندان ها نیز از نشانه های فشار زیاد است . اگر فشار دستگاه ارتودنسی بیش از حد باشد استخوان فک دچار آسیب می شود بنابراین بهتر است حتما به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید . یک متخصص ارتودنسی با تجربه براکت را به گونه ای تنظیم می کند که فشار زیادی به دندان وارد نکند . ارتودنسی دندان های خود را حتما به فردی متخصص بسپارید تا از این قبیل مشکلات به وجود نیاید .

بازسازی استخوان از دست رفته طی ارتودنسی

مورد دیگری که می توان به آن اشاره کرد این است که هنگامی که نیروهای ارتودنسی برای حرکت دندان ها کنترل شده و به خوبی عمل می کنند در این صورت است که زمان کافی برای بازسازی استخوان از دست رفته طی مراحل درمان به وجود می آید.لثه های سالم و بدون بیماری های پریودنتال به این فرآیند پیچیده کمک خواهند کرد.گاهی اوقات برای درمان لق شدن دندان  از نیروهای ارتودنسی به این منظور استفاده می شود.

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان ها می شود ؟

پیشگیری از لق شدن یا شل شدن دندان ها در طول دوره ارتودنسی

۱- برای لق نشدن دندان ها در طول ارتودنسی باید غذاهایی مصرف کنید که حاوی بافت نرم است . این غذاها عبارتند از :

  • محصولات لبنی
  • میوه
  • سبزیجات
  • غلات
  • نان
  • گوشت نرم
  • تخم مرغ

از مصرف مواد غذایی سخت و چسبنده اجتناب کنید :اگر غذایی که می خورید نیاز به جویده شدن دارد حتما آن را به قطعات کوچک تر برش دهید . سبزیجات را بخار پز و نرم مصرف کنید .

۲- بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید : مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده کنید تا از بروز بیماری پریودنتال و پوسیدگی دندان پیشگیری کنید . اگر سیگاری هستید یا تنباکو مصرف می کنید ترک کنید .

۳-دیدن صدمه در طول ورزش : اگر ورزش می کنید حتما برای انجام فعالیت های خود از محافظ دهان استفاده کنید . زیرا ممکن است هنگام ورزش ، تصادف یا برخوردی رخ دهد و بریس و دندان ها آسیب ببینند . در این صورت بلافاصله با دندانپزشک خود تماس بگیرید .

آیا ممکن است هنگام ارتودنسی دندان از دهان بیفتد ؟

خیر. تا کنون این اتفاق رخ نداده است که هنگام ارتودنسی دندان به قدری لق شود که بیفتد . همان طور که گفته شد در روزهای اولیه ای که براکت گذاشته می شود احساس لق شدن دندان به بیمار دست می دهد و این یک امر طبیعی است .

منبع :https://drnaseriorthodontist.com/orthodontic-loose-teeth/

متخصص ارتودنسی اصفهان
متخصص ایمپلنت اصفهان
کامپوزیت کردن دندان در اصفهان
لمینت دندان در اصفهان (لمینت سرامیکی)

مقالات پیشنهادی مرتبط:

سایت های مفید پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید